úterý 6. května 2014

Video membránového motoru



To je jiné kafe než manžety. Rovné membrány jsou skvělé.  Motor má ale velkou spotřebu páry. Tlakové hrnce na kuchyňském sporáku nestačí. Na videu je tlak 0.3 atm a maximální otáčky 2500 za minutu.

2 komentáře:

  1. Pane Stanislave, tento stroj je už skutečně třeba brát vážně! Obdivuji preciznost jeho provedení a při tak malém tlaku je obdivuhodné, jak rychle stroj běží. Zkuste pomocí vloženého silonového prstence zvětšit objem válců, mám nějaké tušení, že se tím vlastnosti stroje ještě zlepší. Klidně třeba i za cenu zkrácení pístnic. A chce to regulační ventil hned za hrnce a vybalancovat, aby neklesal tlak ani otáčky, ale to jsem Vám psal v mailu. Zdravím J.Strakerle.

    OdpovědětVymazat
  2. K dobré strojařině má motor daleko. Prstence tam dávat nebudu. Jak již uváděl v komentáři čtenář Pepa, zvýšil by se tím škodlivý prostor. Regulační ventil není problém. Viděl jsem ale ve Feroně jenom pákový. Na Internetu jsem četl, že škrcení je vždy ztrátové. To je ale jen teorie. Nechci zpochybňovat Vaše zkušenosti. Velkou spotřebu páry mého motoru má na svědomí nejspíš membrána o průměru 80 a plnotlaký ventil s vrtáním 16. Štěrbina má rozměr 15x9. To je asi předimenzované. Použil jsem modul z manžetového motoru. Jaké rozměry máte na ventilu Vy? Padá tlak, když otevřete regulační ventil naplno? Padal tlak ještě před předehříváním páry? Určitě by to zajímalo i ostatní čtenáře. Dík za info, nápady a spolupráci.

    OdpovědětVymazat