pátek 16. srpna 2013

Parní vyvíječe

Hned v úvodu musím říci, že uvedené technologie jsou pro mne nedostupné. Stejně tak homologace kotle Nicméně čtení na adrese http://www.mindeern-boiler.blogspot.cz/ je  poučné. Také si dovoluji zpřístupnit na Internetu dokument pana Luboše Harnika o jeho tvorbě. Je na adrese:https://docs.google.com/file/d/0B5FV-PB0gpTnTVpMa253V1ZwdHM/edit?usp=sharing                                                                                                                         Dodatečně tímto žádám o svolení. Níže popisovaný kotel by jeho centrále EVO6 určitě slušel. V dokumentu jsou také odkazy na kanál YouTube, kde jsou videa.

Kotel je vyroben z nerez oceli. Tento materiál není v tomto oboru v USA povolen. Autor doporučuje v textu použít kvalitní kotlářskou ocel. Kotel má homologaci a je zkoušený na 18 atm. Provozní tlak je 10 atm. Obsah vody je 17 litrů. To mi připadá málo.
Ohýbačka na trubky. Dřevěný klínek určuje spád.
Provedení svárů.
Pan Milan používá u svých kotlů tuto zvlněnou trubku z ušlechtilé oceli. Obchodní název je Inoflex. Snese tlak do 10 atm a používají ji topenáři. 6 m stojí přibližně 1200 Kč. Vyrábějí se různé průměry (3/8" ; 1/2"; 1" ) Lze ji opatřit koncovkami pro mechanickou montáž. Prodejna je na Praze 8 v Bohnické. Více na www.meibes.cz  Popis parního vyvíječe pana Milana je na adrese: https://docs.google.com/file/d/0B5FV-PB0gpTnODRsSUpNRk1VSlU/edit?usp=sharing

1 komentář:

  1. Dík za info. Video jsem zveřejnil v příspěvku za říjen. Navštívil mne pan Šubrt. Rád by pomohl při vývoji mikrokogenerační jednotky, zejména sháněním finančních prostředků. V případě zájmu rád zprostředkuji kontakt.

    OdpovědětVymazat