pátek 15. července 2016

Novinky v řešení parních motorů

Pan Strakerle pokročil v řešení pohonu šoupátek u své hvězdicové čtyřmembrány. Předstih půjde regulovat za chodu stroje. Jako generátor bude mít BLCD motor 250 W, 36 V. Šoupátka mají vychytávku, která značně zjednoduší výrobu. Jsem velmi rád, že je na tom zdravotně dobře a chtěl bych mu poděkovat za rozpoutání membránománie, jenž se úspěšně rozvíjí. Nejdále patrně pokročil pan Hárník. Jeho video  kogenerační jednotky následuje.




Parní motor má rotační ventily. Provedení je nenáročné na údržbu a mechanicky odolné. Všimněte si také velkého a hmotného setrvačníku na dalším videu.  To je důležitý prvek, který těžko něco nahradí. ??? Omlouvám se. Původní video bylo smazáno a nahrazeno pomalým chodem motoru.



Motor má příjemný uklidňující zvuk, skoro bych řekl, že  se zdravotními účinky. Nasleduje video se zapojeným generátorem.  ????????? Nenásleduje. Je vtom trochu zmatek. Časem to srovnám. Pan Harnik mi zpřeházel noty.




V minulém příspěvku jsem požádal o finanční podporu výše uvedeného projektu. Je velmi nadějný. Motor potřebuje ještě uhladit elektrickou část. Pokud byste věděli o nějakých světelných tisícikorunách uvádím číslo bankovního spojení: 1698394113/0800

Teď ještě něco o zdraví od primáře bez komentáře.


To je pro dnešek vše. Pěkný víkend a "Páře zdar"

1 komentář: