sobota 8. listopadu 2014

Zajímavá videa příznivců páry

První video je pana Lukáše Drchala. Ručně otáčí BLCD motorem a měří výkon.Dá to představu o možnostech těchto generátorů. Jeho motor má planetovou převodovku a vyblokovanou volnoběžku. Nejzajímavější je poslední část videa, kde přibližně při 120 ot. za min. dosáhne napětí 11,5 V a proudu 3 A, t.j. 34 W. Jedná se o elektrickou energii po usměrnění.



Na nahrávku se podívejte přímo na YouTube. Je tam větší rozlišení a na kanále pana Drchala další zajímavá videa. Můj bezúdržbový BLCD motor trochu drhne a to mne zdržuje od jeho aplikace.Také bych se ještě nějaký čas rád věnoval membránám.

Další videa jsou pana Strakerleho. To, že praskla membrána není důležité. Na záznamu je dobře patrné správné nastavení rotačního ventilu. Zejména malý předstih a včasné uzavření ventilu. To umožní využití expanze páry a vyšší účinnost. Originál je na adrese:http://www.rajce.net/f768822793



Takto dobře seřízený a provedený ventil pak umožní výkon, jenž je demonstrován na následujícím videu. Jako generátor je použit krokový motorek a napětí patrně není usměrněno. Zdrojem páry je jeden tlakový hrnec a výkon je velmi dobrý.

Žádné komentáře:

Okomentovat